Denna underbara sommar

Vintern i Sverige är en enda lång väntan på den efterlängtade sommaren. Den enda anledningen till att folk överlever denna kalla pina, är just den ofantliga längtan till varmare tider. För visst är det så, att så fort solens strålar får den minsta värmande effekt, så flockas människorna ute på gatorna, i stadens parker och vid hamnarna. Folk steker i sina nyinköpta solbrillor, käkar chokladglass och springer runt halvnakna på stan. Detta är något som de flesta förknippar den svenska sommaren med.

MEN detta är också en stark glorifiering av sommaren. Jag ska nu påminna er om sommarens stora plågor, (som vi varje vinter förtränger och glömmer bort)


1: Pollenallergin: Den äter sig in i våra röda, kliande ögon, täpper igen våra näsor och får våra halsar att svullna igen. Gräspollen, björkpollen, hasselpollen, ekpollen... Det är bara att välja själv...

2. Insekter: Visst är det mysigt att umgås i det gröna gräset med polarna, kanske sippandes på en kall Coca-cola? Ja, ända tills du upptäcker en armé av kittlande myror innanför klänningen, eller hittar en sprattlande geting i din Coca-cola!

3. Beachen: Ingen jävel kan väl allvarligt mena att de faktiskt GILLAR att vara på stranden. Väl i vattnet är det väl okey, men den långa vandringen mellan handduken och vattenbrynet i en minimal bikini, är ju förfärlig. Det är här man undrar varför man inte använde sitt kort på SATS lite oftare under våren, och varför man åt den där chokladmuffinsen veckan innan.

4. Sanden: Den här punken tillhör egentligen den föregående, men är så pass horibel så den får en alldeles egen plats. När man lämnar tryggheten i vattnet och går upp mot handduken igen, så kommer det massa äcklig sand mellan tårna. Det blir strävt, äckligt och ljudet när man rör på tårna påminner starkt om frigolit som dras mot den svarta tavlan. Vidrigt!

5. Svetten: Visst är det underbart att sitta i ett sjukt varmt och syrefattigt rum på sommaren? Visst är det underbart att stå bakom en tjock gubbe som fullständigt stinker av sötsliskig svett i matkön? Svar: NEJ!


Ut och njut av den kommande sommaren!

/Madde

Kommentarer
Postat av: Parisa

Haha, håller med om allt förutom pollenbiten som jag slipper. Prolemet med beachen är redan fixat, det blir ingen beach i sommar.

2008-04-27 @ 15:22:55
Postat av: Medhi(stavningen?)

Äsch, sommaren är hur nice som helst och stranden, sanden och svetten är härligt. Sen insekter och pollen spelar ingen roll.

2008-05-06 @ 23:14:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0