Dyr avel

Jag gick förbi Slottet häromdagen och då slog det mig att hela den byggnaden, stor och ståtlig, skulle kunna vara hem för kanske tusen människor. Istället bor en familj där. Dem bor ju inte ens där, tjejerna bor i Östermalmsvåningar när dem inte är i Troppan och "huvudslottet" är Drottningholm.

Det är riktigt irriterande att en grupp människor har det bättre än genomsnittet i Sverige och lever i överflöd för att de har fötts in i en viss familj, en viss släkt. Det finns snuskigt rika människor över hela världen, visst, men dem får antagligen inte pengarna till sin livsstil från pengar som skulle kunna ha använts till att nyttja en hel befolkning, istället för en lyxjakt. Det är en sak att vara avundsjuk på kändisar och deras familjer som ändå har gjort en del arbete (?) för att ha lyckats så pass väl men att vara en del av ett fint släktträd, att det garanterar ett apanage som faktiskt täcker kostnader utöver rent underhåll är inget att vara avundsjuk på, det är bara larvigt.

Det kanske skulle kosta mer att ha en president eller liknande, men då skulle den personen vara kompetent och ha arbetat sig upp till den positionen. Det utgör en viss skillnad.

Det finns tusentals hemlösa i Stockholm som skulle behöva någonstans att sova. Om man inte gillar tanken på att ha sociala misfits i Slottet så kan man ju stycka upp det till 1000 studentbostäder. Jag ger det tio år.

Parisa

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0