Hatet mot skolan kommer jag att sakna

Jag sitter kvar i klassrummet efter att ha slutat tidigt. Läraren har också stannat kvar i det nu nästintill tomma rummet. Sex stycken av mina klasskamrater sitter och pratar med henne. Alla är tjejer.

Det känns så onaturligt att prata med en lärare som om det vore en vanlig person. En person lik oss andra. Först reagerar jag inte ens, det är prat om att vi borde ha fler datorer, skrivare m.m. Alltid samma gnäll. Vi har ett år kvar och jag har ärligt talat slutat bry mig.

Då börjar läraren svära. Det är "fan" och "jävlar" och lite "skit". Jag rycker till varje gång som om någon stuckit mig med en nål. Hon vänder sig mot skolan och håller med oss i allt vi säger. Plötsligt blir vi lite ställda. Vad ska vi göra nu när vi inte har en person att koncentrera alla klagomål mot, när hon faktiskt är på vår sida.

Vi snackar ännu mer.

"Vad fan ska vi göra, ska vi ha datorn i fickan?!"
"Jag kan aldrig vara sjuk och ligga hemma, jag måste åka hit varje dag."

Vi får helt enkelt vända oss till en högre instans för att kasta vår skit. Annars är det jävligt kul att bara spy galla, komma med förslag på hur det borde vara och sen gå härifrån och ha glömt hela samtalet.

Parisa

Kommentarer
Postat av: Sussi

Jag rycker också till när folk svär, speciellt om jag svär själv, så mycket som du svär borde du nästan se ut som om du hade spasmer, lilla vän! Det passar dig inte, du är alltför intelligent för det, men det kanske är nödvändigt att svära för att vara hipp och inne? Vissa skyller på att svenska språket är så fattigt, men du som är så smart kanske kan hitta på egna nya ord, som vi alla kan börja använda istället! (Sagt utan ironi!) Föresten kommer du inte att hamna i helvetet för att du är mänsklig!(svar på tidigare inlägg) Söndagar upplevs bara som "Satans dag"(svar på ett annat tidigare inlägg) av alla som inte kan hitta på någon vettig sysselsättning, förutom att ligga bakis och ångestfull( eller något annat destruktivt)! Passa på att göra något gott mot andra människor istället. Det är den skönaste känslan, att göra någon annan glad. Söndagen är Herrens vilodag som jag uppskattar väldigt mycket, speciellt när du är här, mitt älskade barn! Du gör mig väldigt stolt! Kram Mamma

2008-09-23 @ 12:00:21
Postat av: Minja

Grattis till omnämnandet av Schulman, jag vill också! ;) Hoppas det går bra med bloggen i framtiden!

2008-09-23 @ 12:18:10
URL: http://hardnoclife.blogg.se/
Postat av: Kim Von J

ha en bra dag!

2008-09-23 @ 12:19:04
URL: http://kimj.blogg.se/
Postat av: Nitania

Du är en av de mest besökta bloggarna. Varför, tror du? Har inte läst din blogg, men trodde utseendet betydde mycket. På bloggen alltså. Designen här var ju riktigt sömnig

2008-09-23 @ 12:33:05
URL: http://nitania.blogg.se/
Postat av: sanna

ha en bra dag

2008-09-23 @ 14:11:51
URL: http://sannaknows.blogg.se/
Postat av: S a r a

Ändå roligt när man får nära kontakt med en lärare :)

2008-09-23 @ 14:26:56
URL: http://saaramarklund.blogg.se/
Postat av: Anonym

Nu finns det en helt ny gratissida :D du kan få presentkort, biobiljetter och biomenyer helt gratis :) dessutom tävlar du om en massa fina priser! passa på att bli medlem nu medans sidan är ny :) http://www.gratissajt.se/?r=574

2008-09-23 @ 14:30:15
Postat av: Evelina

kolla gärna in min blogg ;-)

2008-09-23 @ 14:35:24
URL: http://tigerlina.blogg.se/
Postat av: J

Tack så mycket :)

2008-09-23 @ 15:57:02
URL: http://josephinesofia.blogg.se/
Postat av: Vero

Vad glad jag är att jag hittat din blogg. Är redan hooked, du verkar grym!

2008-09-23 @ 16:32:19
Postat av: Ella

Det är underligt att tänka att lärare har ett liv utanför skolan...



Min kusin heter Christian. Om du nu mot all förmodan skulle vara den Parisa jag känner skulle du ha en kusin till som heter Sanaz. Och en storasyrra som heter Anahita.

2008-09-23 @ 17:03:46
URL: http://ellabellaswe.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0