Rapport från en het storstad

Jag sitter här i hotell rummet, lyssnar på Erykah Badu och äter de godaste chipsen ever made - Doritos Nacho Cheese - som kompensation för den amerikanska frukosten. Omeletterna består av stekt ägg som "skal" och smält ost som innandöme. Inte gott.  Jag äter havregrynsgröt och dricker te varje dag.  När jag kommer hem ska jag bara äta grönsaker, det saknar jag faktiskt.
   Jag reser ju med två iranier i 50-årsåldern och då kan det bli mycket sånt här. Väntande, alltså. Man går tio meter, stannar, väntar in dem och går tio meter till. Men det gör inget, för det är så satans fint här. Jag tänker komma tillbaka efter att jag har fyllt 21 för att smaka lite på nattlivet, nu är det ju sightseeing och ryggsäck som gäller.

Igår kväll var vi vid South Street Seaport och Battery Park vilket är den yttersta sydspetsen av Manhattan. Det var riktigt vackert. I Battery Gardens, en restaurang som ligger nära vattnet, var det en födelsedagsfest och det var mest reggae hela kvällen, riktigt mysigt och vackert framförallt. Vi såg Frihetsgudinnan och The Staten Island Ferry köra fram och tillbaka.


Alla bilder antas finnas på Facebook inom en snar framtid.

Igår var vi på Century 21, Cortlandt St 22, i 5 timmar. Det ligger precis vid Ground Zero, där WTC stod en gång i tiden. Vi hängde på Lower Manhattan resten av dagen, där även Battery Park finns.
Vi tog en tur förbi Chelsea, alla homosexuellas Mekka, det var fullt med flator och bögar och folk satt och åt middag och fikade. Det hade lika gärna kunnat vara mitt på dagen istället för mitt i natten.

De tidigare dagarna har vi sett små bitar av en väldigt, väldigt stor stad. I Midtown, vid Chrysler Building t.ex., var det fullt med kostymare och tjejer i stilettos och pennkjolar. I Upper West Side var det mest barnfamiljer men här fanns även Lincoln Center. Upper East Side var som väntat väldigt fint, Park Av fullt med dyra butiker men jag tittade mest på byggnaderna. Vilka konstverk!

Central Park är helt overkligt med skyskraporna runtomkring, man kan inte föreställa sig att det ligger mitt i en storstad,  att några hundra meter bort finns högtrafikerade gator. De har verkligen gjort ett bra jobb, det är helt enormt  och vackert. Vattnet var äckligt och grönt, det var det enda. Här besökte vi även Swedish Cottage, då blev jag lite stolt.

Jag körde en fuling och drack öl på Rock Center Café, Rockefeller Center. Här finns den berömda fontänen och det är här man lägger is på vintern och har fin julsmyckning.

Empire State Building. NY Public Library. Grand Central Station. Madison Square Garden. Bryant Park. Time's Square. Herald Square. Warner Center. Columbus Circle. The Metropolitan. Bowling Green. Macy's, världens största varuhus. Ridande poliser. The Metro. Flatiron Building.

Idag ska vi till Little Italy, Chinatown, Wall St, NY Stock Exchange, The Fighting Bull, Century 21 (igen!), Macy's och förhoppningsvis Forever 21.

10 meter i taget.

Jag har bilder på allting och ska lägga upp allt så småningom men sitt inte och häng vid datorn, gå ut i regnet och köp Doritos på Konsum.

Parisa - With love!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0