London calling

I natt kom jag, Amy, mam o pap hem till en aning kyligare arlanda. Från London. Vi har haft jätteflyt med vädret, shortsväder varje dag :)
Tror vi också har checkat av allt i kategorin turistattraktioner, alt från Madame tussoud, Big Ben, Hide park, picadilly circus, och shopping på Oxford street! Men en av de coolaste grejerna var nog musikalen vi gick på, Grease. Hade lust att själv hoppa upp på scen och börja dansa och sjunga! Helt enkelt en exemplarisk resa!
Måste bara nämna tunnelbanelinjerna som världens klurigaste!
Now I wanna go back!

xoxo Mills

Förlåt för det högst ointressanta och ytliga skitsnacket

I min mammas badrum står en våg. Hos min pappa, där jag oftast bor, finns ingen våg överhuvudtaget. Varje dag hos min mamma går jag förbi den här vågen. Jag ser den men jag låtsas som om den inte finns. Man ska ju väga sig på morron efter första toabesöket har jag fått höra så jag har använt det som ursäkt eller att kläderna väger för mycket för att ge ett rättvist resultat. Förnekande..?

Men idag var det dags. Det var jag vs den där skivan som snurrar snabbt, snabbt. Jag stod och vägde på ena benet ett tag och vågade inte riktigt stå stilla. Men min treåriga lillebror, som fick mig att ställa mig på skiten från första början, blev sur och höll fast mig. Jag vägrade titta och bad honom kolla. Då tittade han på mig som om jag var dum i huvudet och "Hallååå?! Är du dum eller, jag är bara tre år? Tror du att jag är stor och kan läsa?"

Jobbigt att min lillebror har börjat äga mig i våra diskussioner, redan.

Hursomhaver, jag kunde inte undgå den höga placeringen på den runda skivan under mina fötter. Det var.... väldigt mycket. Mjukisbyxorna börjar bli för små. Det är liksom gränsen. Då vet man att det är illa.

Jag åker till New York om två veckor. Det här håller inte. Jag kan inte åka dit, äta hotellfrukost, komma tillbaka och väga mer då än vad jag gör nu. Det håller inte. Då kommer jag känna av social fobi och sitta inne resten av sommaren.

Lösning: Självsvält de närmaste två veckorna för att, efter min resa, inte slå toppnoteringen i denna 17- snart 18-åriga flickans liv.

Parisa - Idag kommer Milla hem!

Otillfredställd

Jag har i princip gett upp på EM-finalen. Ljudet står på medan jag kollar Youtube för att jag, om något oväntat kul skulle hända ska höra kommentatorerna bli överlyckliga och spåra totalt.

Och så. Börjar det hoppas respektive gråtas på plan. Spanien har vunnit. Med 1-0. Vilken skitmatch.

En final är inte komplett utan förlängning, straffar och minst ett redigt slagsmål. Man måste bygga upp stämningen, nu var det mer: Jaha. Spanien vann.

Skittråkigt.

Men det här är skitroligt.

Parisa

Blietzkrig

Jag fikade med pappa i Gamla Stan häromdagen.

Gatorna var fulla av turister, ryska, tyska, japanska och de andra var någonting liknande.

Midjeväskor, kepsskärmar och solhattar, sportsolbrillor, byxor som går att dela i två (shorts OCH byxor, i ett! Helt galet.), vita strumpor under sandaler, ryggsäckar som förstör hållningen. Den där looken som säger "Jag reser Europa runt i en husbil".

Estlänningar lurar rika tyskar på pengar i ett parti tärning på gatan, femtio meter ifrån varandra. När man sitter och äter känner man sig som en del av ett museum då de förbipasserande stirrar.  Det var som att vara i Rosengård, här utgör svenskarna en minortet.

Tänk om någon av dem tror att svenskar faktiskt bor och lever som Gamla Stan är utformat. Gamla Stan är bara en massa kontorslokaler och meningslösa sevärdheter. De som bor där kan ju inte gilla läget.

Jag tycker om Gamla Stan, men jag vill inte behöva dela det med Reinhard & Co varje sommar.

Parisa

Efter fyrtio kan man hänga sig.

Jag kurerade mig med ett stekhett bubbelbad efter att ha spelat fotboll i många, många timmar igår. Jag låg och läste Tara, en tidning för kvinnor 40+ (det är mammas) när jag såg nåt kul.

På deras hemsida har de infört "Tara-radio".

Medan på Veckorevyn och Sofis Mode, t.ex. finns Veckorevyn video osv.

Vad betyder det här då?

Det spelar ingen roll att man är en "mogen, vital kvinna i sina bästa år" då man ändå förblir ett radioface. Tyvärr.

Parisa

En väldigt stor Majsan får mig att böla

http://www.youtube.com/watch?v=zVNTdWbVBgc

/Madde


Skogens farligaste

Jag och Svante var ute och red i skogen idag. När Svante plötsligt tvärstannade och vägrade att gå, så tittade jag åt samma håll som han tittade. Cirka tio meter framför oss gömda bakom några buskar, såg vi ungefär tio stycken vildsvin.
Jag har nog aldrig varit så rädd i hela mitt liv, och inte Svante heller. Vi vände på stört och galopperade i hög fart hela vägen hem. Slå det ni, era fucking stadsungar.


Jag tror nog ioförsig att de stackars vildsvinen blev räddast av oss alla.

/Madde

Kom och ta mig!

De senaste regniga och muliga dagarna har, i mitt fall, spenderats framför datorn. Jag har sökt varenda jobb som finns under "utan krav på erfarenhet" och läst 100-tals texter som innehåller frasen "Du brinner för att.." och alltför många gånger skrivit "Tack på förhand."

Idag smäller det. Jag ska åka runt till många ställen i stan och se om någon nappar. Ung, billig arbetskraft. Varför vill ingen ha mig?

Jo, för att jag inte kan någonting. Det är lite svårt att överse med.

Parisa - Önska mig lycka till!

Se upp för Gröna faran

Nu ska jag susa ner för den branta backen här i Edsbro och hämta Schlinn vid busshållsplatsen. Till min hjälp har jag den "Gröna faran". Det är en minst 20 år gammal limegrön cykel. Den gnisslar när man bromsar. HÖGT!

/Madde

Sex and the pity

Jag grät inte lika mycket som jag trodde att jag skulle göra.

Jag fick inte "lyckoballong"-rus lika många gånger som jag trodde att jag skulle få.

Jag tror att jag hade för höga förväntningar efter att ha sett serien om och om och om igen. Men filmen var bra och jag tyckte att handlingen hade bra twists. Den var inte förutsägbar, hade en del Samanthascener (som vi alla gillar men som vi inte vågar erkänna) och lite för mycket scener om mode och namedropping. Men, om man vill ha cashflow så måste man antagligen ställa upp på sånt.

Jag håller mig till serien.

Parisa

När somliga

Många (nästan alla) jag känner ska åka utomlands i sommar. De flesta åker väl till Grekland eller Spanien, där de kommer komma att ligga stekandes på solstolar hela dagarna vid beachen, och sippa fruktiga drinkar om kvällarna. De kommer komma tillbaka bruna, fräscha och snygga.

Vad ska jag själv göra? Ja, inte fan ska jag resa utomlands iallafall... Nej, jag ska hålla mig inom fantastiska Sveriges gränser. De enda två inplanerade resorna jag har i sommar går till Båstad och Gotland. Bitter? Jag? Nej, hur kan ni tro det?

/Madde

Parce que vous le valez bien

Tidig måndagmorgon/ sen söndagsnatt.

En tjej  kommer springandes i regnet på ostyriga klackar. Hon har en tröja på huvudet som skydd för regnet. Det dundrar till och i ett ögonblick lyser himlen upp, som om någon tände lampan.

För varje steg skriker hon till. Skavsåret på höger häl smärtar samtidigt som klänningen åker ned, ned, ned. Men samtidigt skrattar hon. För att hon har haft en så otroligt fin kväll. Med otroligt fina människor.

Det är alltid värt det, tänker hon när hon just ska stoppa nyckeln i dörren. 
 
Parisa - var nådig, bilden har tagits sent, sent, sent.


Someone peed in your mother

Jag gör listor, till allt. Jag har gjort listor på låtar och artister jag vill lyssna på, filmer jag vill se, ställen jag vill besöka, folk jag vill träffa, vad jag vill hinna med att göra under en viss period m.m.

När jag var en liten flickis brukade jag sitta på sängen i mitt rum med ett anteckningsblock och lyssna på radion. Jag skrev ner vilken tid, kanal, artist och låt som spelades och arkiverade sedan alla papper när jag hade tröttnat.

Jag brukade skriva ner alla olika reklamer som spelades mellan tv-programmen för att sedan pricka av hur många gånger de visats under en dag, en timme osv.

Jag gör inte listor där jag ordnar innehållet efter vad jag föredrar eller vad som är bäst utan det är i sånt fall kronologisk ordning. Halvt onödigt, alltså. Nu när jag skriver det här börjar jag misstänka att jag kanske har en släng av kontrollmani. Fast det kanske är lite överdrivet?

Parisa

Le fabuleux destin d'Amélie Poulain

I Amélie från Montmartre beskriver berättaren vad olika personer älskar att göra. Det finns t.ex. en man som tycker om att, efter att ha skurit upp en nygrillad kyckling, smaka på det finaste vita köttet. Då tänkte jag på vad jag själv tycker om.

Jag tycker om att krypa in mellan rena, nya lakan efter att ha badat.
Jag tycker om att kratsa hästars hovar och få bort riktigt stora bitar.
Jag tycker om att cykla i nedförsbackar och skaka på huvudet, för att det låter roligt.
Jag tycker om att föreställa mig hur barn kommer att se ut när de är vuxna.
Jag tycker om att lukta på sidorna i nya böcker.

Förövrigt är kysscenen i den här filmen bland de bästa jag sett. Det är riktigt vackert och hela filmen är underbar.

Parisa

Turkarna badade inte ikväll

När jag kom hem var jag täckt i grillolja, gräsfläckar, Cola och vattenmelonsfläckar. Imorgon (läs:idag) ska jag på SATC-premiär med Madelene och Jugs, så det håller ju inte. Måste vara någorlunda fräsch.

Fyller badkaret och laddar upp med massa skit. Deep cleanser, cleanser, peeling, ansiktsmask, porplåster, stabilizer, peeling, schampoo, hårinpackning, leave-in conditioner, Venus (okej nej, använder pappas Fusion), iPod, chicklit och mobil. Klart.
2,5 timmar senare och russinliknande, men väldigt väldigt mjuk, hud stiger jag ut ur badrummet. Stämningen är hög efter en, till hälften, uppdrucken rysk fulvodka kombinerat med Schweppes - for the more sofisticated you? - och en bra match. Jag hade ingen aning om vilka som hade spelat eller hur det hade gått.
   Men när jag går förbi vardagsrummet och ser Jihde snacka i sin EM-studio/kyffe och hör bilar tuta frenetiskt i bakgrunden reagerar jag direkt med ett "Kul för turkarna."

Det är lustigt, sånt där.

Parisa - looking for a band today är faktiskt likt looking for a better day. Och Milla, jag smörjde in mig ordentligt.

Ingen ringde polisen

Idag, midsommarafton har jag åkt ut på vischan med min familj och svägerskor för att grilla lamm, spela fotboll, äta senapssill och färskpotatis och ha det mysigt. Det var mysigt.
Vi såg en motorcykel. Eller det ser ju mer ut som två, eller tre sammansmälta motorcyklar. Lite coolt.

Inga skilsmässor, ingen fyllecell för någon. Inga tårar och inga skrik, ja bortsett från matchen. Det blev alltså en decent midsommarafton, jag är väldigt nöjd.

Parisa

Alla pappor är misshandlare

Rädda Barnen har gjort en ny reklam. Den drar upp ämnet barnaga och vad de gör för att stoppa det runt om i världen. Det är jättebra att man försöker bli kvitt den skiten men. Men, otroligt korkad reklam.

Man ser flera barn på något sätt bli eller vänta på att bli misshandlade av en förälder. Eller snarare av en pappa. Det är en väldigt ensidig bild som inte är helt korrekt heller. Det är synd att alla män - oskyldiga, resten skiter vi i - får stå som symboler för barn och kvinnomisshandel, våldtäkter och våldsbrott i allmänhet.

Om jag är ute sent på natten  och ser en mansliknande gestalt komma i min riktning byter jag trottoar. Jag går tvärsöver vägen. Jag tänker på allt det som man har fått lära sig.

Se ut som om du är på väg någonstans.
Försök att inte se sårbar eller berusad ut (!).
Gå på ett tungt sätt, inte som en tjej med högklackade skor.

Alla män är  våldtäktsmän.

När min pappa skulle skilja sig ifrån min mamma blev han illa behandlad av olika sociala myndigheter. Ibland får man höra om män som har haft fördel gentemot sin föredetta gällande barnuppfostran och hemmasituation men som ändå har fått kämpa för att få rätten till att ta hand om sina barn.

Alla pappor är misshandlande pappor.

När en kvinna slår sitt barn kan det kanske anses vara mildare än om en man skulle göra samma sak. Mannen är förmodligen starkare än kvinnan, men är det mindre fel för det?

Parisa


Det är kyckling och det är gott.

Nigella, allt är förlåtet.Parisa - FEED ME!

Hur får man tag i Försäkringskassan?

Ulla-Britt, det här är en yrkesskada.Parisa

Den bästa sortens post

Kommer ni ihåg hur jag klagade över mina betyg och faktumet att Blondinbella skulle få bättre?Ibland överraskar man sig själv.

Parisa

Sex and the city - panik!

Sitter just nu och försöker få tag i allas vår gemensamma vän J, a.k.a. Jugs, för att bekräfta våra biljetter till SATCpremiären på lördag. Har ringt närmare tio gånger. Vet om att hon jobbar och inte kan svara, MEN! Måste se! Vill se nu!
 
Har sett trailern ett tiotal gånger, såg maraton på tv3 igårkväll och allt bara bygger på och på. Alla känslor kommer bara staplas på varandra för att explodera på lördag, åååh vilken gråt, skratt, lyckoballong och kippandes efter andan-fest. Kommer jag kunna hålla mig eller kommer jag vända mig till min gode vän fultank? Det här är en konstig känsla, jag kan inte göra någonting utan sitter bara här.


SF.
Telefonen.
SF.
Telefonen.

När den första Harry Potter filmen kom åkte jag buss till Heron City och SPRANG till biljettdisken, trots brist på kö, för att få tag i en biljett. Det var en månad kvar till premiären. Det här börjar bli galet. Nu ringer jag igen.

"...du har kommit till IQ-svar som tillhör..".

Fan.

Parisa

Ulla-Britt har varit framme igen

"När staden växer blir det växtvärk, höll jag på att säga."
"Du borde drömma om att spränga hela skiten i luften, höll jag på att säga."

Men du har ju redan sagt det? Jag hatar verkligen det uttrycket, eller jag förstår det snarare inte. Vad är det egentligen man menar? Är det ett sätt för att ursäkta det man just sagt eller menar man det man sa fast man är inte helt nöjd med hur det kom ut?  Det är uppsnappat från Karlavagnen som går i bakgrunden här i la casa. Har hört det ett antal gånger nu. Otroligt korkat. Ungefär som "Pardon my french". Fan, vad töntigt.

"Det var väldigt strongt av dig!"

Här vill man säga att någon har gjort någonting starkt. Stark =Strong. Det finns alltså ett ord för "strongt" på svenska. Det är ordet starkt. Strongt används mest av 50plussare som åker på singelkryssningar med Birka och har söndersolade och rynkiga dekolletage, så jag förstår. De försöker vara lite internationella, trendiga och framförallt unga. Man kan alltså, med ett ord, få fram vilken åldersångest man har. Det är ju bra.

"Ja, men bra! Då hörs vi! Kalas!"

Vem fyller år? Idiot.

Parisa


Ryggskott V.S Sittsår

Jag vill inte verka mallig för mina kära kollegor, som precis pratat om sina fysikt anstängande, numer, ex jobb.
Måste bara kartlägga hur en sommarjobbsarbetsdag för mig ser ut, jag tar idag som exempel. (Har typ tystnadsplikt, men det är iaf ett arbetar-dagcenter för utvecklingstörda):
9-10 Sitta i soffan och "ta emot" s.k brukare.
10-11.20 Dra sig sakta upp ur soffan och gå ut en promenad med 3 hundar (som finns på ett hunddagis i samma byggnad)
11.20-typ 12-30 Lunsh och fika
13-15 Vattna lite här o var, och så sitta i soffan och fika igen.
Och det är inte bara jag, utan ungefär såhär arbetar de andra ca 20 kollegorna också. Men de e alla sjukt roliga och trevliga och tar hand om "brukarna" skitbra.
ungefär sådär (dock lite avrundat)

Man blir då  inte fysikt trött at all, men däremot blir man rätt sömnig och trött i hjärnan, om nu det är bättre?
En liten eloge till oss alla som arbetar under våra lediga fjutta veckor. Kom och hälsa på mig så får ni anstränga er psykiskt istället för fysikt , och glöm ryggskott, kom och få sittsår!

xoxoxoxoxo - Mills

Inte alls!

Måste säga att jag inte riktigt håller med Parisa. Jag skäms inte, jag ser varken mig eller Parisa som bortskämda. Jag sade nämligen också upp mig efter fyra dagar på vårat nya sommarjobb. Vi blev i princip lurade på vår lön, min rygg höll på att gå av, och vi fick orimliga arbetsuppgifter. Café, McDonalds here I come, och framförallt sommarlovet Here I come!

/Madde

All denna tid, vad göra?

När jag imorse, runt elva, kom in i Det Lokala Gymmet trodde jag att det skulle vara helt tomt. Mitt på dagen på en vardag förväntar man sig inte att se så många människor på ett sketet gym söder om söder.

Men där var dem. De förtidspensionerade, ålderdomspensionerade, de sjukskrivna samt - min nya grupp - de arbetslösa.

Idag - träna mitt på dagen.
Imorgon - sitta och dricka kaffe och snylta påtår i flera timmar.
I övermorgon - ja, hur eskalerar man som arbetslös? Söka jobb, möjligen?

Parisa


Pinsamt.

Jag har ett sommarjobb. Jag hade ett sommarjobb.

Efter fyra dagar sade jag upp mig. Visst var det väldigt tungt och mycket att göra på kort tid men det känns ändå lite pinsamt. Jag pratade med en kvinna som hade arbetat där i åtta år. Åtta år! Jag klarade inte mer än fyra dagar. Är man lite bortklemad och svag då eller är det dem som arbetar där som har väldigt låg standard eller är extremt tåliga? Klart jag vill tro på det senare men det känns som om jag delar in folk i fack. Lite klasstänkande.

Man kan väl lika gärna säga det rakt ut. De flesta var invandrare, om inte alla, och hälften pratade inte förståelig svenska. Det kanske är så att de inte kan få "bättre" arbeten och då tar skitjobben för att få lite pengar. Jag frågade några av dem hur det hade känts i början och en kvinna sa att hon hade gråtit och haft ont i hela kroppen.

Varför fortsätter man då? Det är ju inte ens värt det. Visst, det är skönt med pengar men jag vet inte om det väger upp. Om jag har tur har jag tjänat ihop drygt 2000 kr på de här fyra dagarna, det är ändå dubbla studiebidraget. För, vem överlever på ett enkelt studiebidrag nu för tiden? Certainly, certainly not me.

Vad ska man göra nu då?

Parisa

Känsliga läsare kan vända sig till Kenzas blogg

Min lillebror har problem med sin toalett. När han ligger och ammar (3 år och ammar, en annan rolig historia) så piper han till och tar sig för sjärten.

Min mamma garvar och vrålar(vi vrålar i vår familj): "Han har skitit sönder röven på sig!"
Jag: "Men det händer väl alla nångång."
Sällsynt tystnad.

Jag känner mig nödgad att förklara:
Jag kommer ihåg en gång när jag var nio år och var på Gallerian när ett plötsligt infall av skitnödighet infann sig. Jag kunde hålla mig i en hel vecka ibland, tills det inte höll. Då återstod det bara att kuta ner till toaletterna, in på damernas och showtime. Men! Det gjorde så ont så att jag började gråta. Högt. Det kom folk och knackade på dörren och undrade hur 'det stod till med mig' och jag gav dem ett krystat 'bra'. När jag sedan gick ut tittade alla medlidsamt på mig som för att säga "Vi har alla såna dagar". För det har ju alla, så varför är det så roligt eller äckligt?

Mammas kommentar efter berättelsen: Nej. Det händer verkligen inte alla.

Parisa - Ida vill tillägga att Kenzas namn uttalas Kinza. Okej, Ida.


Jag är känd för mina namedropparskills

Jag och Pappa Meta sitter och tittar på matchen, delar på ett paket Rågfras när Pajam (den benådade brodern) äntrar rummet.

Han:"Vad heter den där killen som är med i Sin City?"
Jag:"Bruce Willis"
Paje:"Nej, han som är med i King Arthur också"
Akhlikla:"Owen Wilson"
Narmaloo:"Aa just det."
...
Fule fan:"Nej, han har ju den där näsan"
Pimpleface:"Vadå, så han i King Arthur har ingen näsa? Eejit!"
Elefantkuknacke:"Nej, han komikern med krokig näsa."
Snearm:"Gerard Depardieu"
Pajam:"VAA! Nej? Britten, som är med i King Arthur och Sin City!"
Parisa:"Owen Wilson"
Pajam:"Det är han han i Zoolander..."
Parisa:"Ja, just det."
Pajam:"Så vad heter killen i King Arthur?"
Parisa:"Owen Wilson"

Tack Google. Fuck Macho (trodde han hette Mahmoud tills jag googlade det med. Vet att ingen förstår, jag rekommenderar Google).

Parisa - Han hette Clive Owen.

Jag späker mig själv

Jag läser på Calles blogg att han har problem med ätpinnar. Han kan inte äta med pinnar. Med pinnar som man äter med.

Jag tar alltid ätpinnar om det finns. Inte till allt givetvis, utan till mat som man brukar koppla till ätpinnar. Thaimat, Kinamat, japansk mat osv. Förresten, "Kinamat" är inte det väldigt fult och bonnigt? Skulle vi tycka om att Svensk Husmanskost blev Sverigemat eller Svennemat. I think not.

Aja, jag tar alltid för mig av ätpinnar och får diverse flisor i munnen, äter hälften så långsamt som alla andra, kämpar med små riskorn eller med att få upp varenda vattenkastanj. Men det är värt det. Jag försöker inte leka världsvan eller liknande. Jag äter alltid det svåraste med vanliga bestick. Jag vill bara undvika den situationen där jag står utan alternativ till ät/trä/kinapinnarna liksom Calle i NY eller Uma Thurman i Kill Bill. Jag vill kunna äta, at all times, by any means. Det ska, förövrigt, stå på min grav. Vad säger du om det, mamma?

Parisa

Jag har stora visioner.

Vore det inte bra med en maskin som kunde mäta smärta? Hur smärta uppfattas hos olika personer och hur hög nivå av smärta man känner. Jag sitter och tittar på Kroatien - Tyskland och jag tycker verkligen att det skulle kunna behövas. Sen vore det kul att få svar på:

Vad gör ondast? För en kvinna att ha mens eller en man att bli sparkad mellan benen? Har en man någonsin lika ont som när en kvinna föder barn?

Jag skulle aldrig behöva höra "Men det där var inte så hårt" från mina bröder och förhoppningsvis sluta säga det till folk.

Försäkringskassan skulle inte behöva punga ut pengar till "Ulla-Britt", 57, Haninge för hennes arbetsskada efter år hos Svensk Kassaservice, a.k.a. afterwork. Det skulle inte vara några artiklar i Metro med en stor bild där Ulla har blivit tillsagd att "se så ledsen ut som möjligt" och det skulle inte finnas en stor rubrik som löd "Jag har så ont så jag knappt kan ta mig ur sängen - får inga pengar". Ulla-Britt. Man skulle kunna tro att du blivit van. Bakfylla. Det är vad det är.

Då skulle det hållas käft. Frågan är om det skulle vara så roligt.

Parisa - Så här i efterhand märker jag hur jag glider ifrån ämnet och missbrukar citationstecken.

I'm losing it

Jag sitter i min pappas säng (tjockt duntäcke, TV, dator =förklaring) och tittar på "The days of our lives" samtidigt som jag spelar "Skissa och Gissa" - om ni slutar läsa här förstår jag det - när jag hör ett ljud från köket.

Det låter som om någon slår två kastruller mot varandra, om och om igen. Jag sitter kvar, spänd som fan och vågar knappt röra mig. Jag försöker intala mig själv att det säkert är grannarna som håller på. Men det är mitt på dagen och jag tror inte att grannarna har sommarlov. Jag stänger av ljudet på TV:n för att tydligare höra vad det är. Efter att jag inte har hört ljudet på ett tag ställer jag mig upp för att gå till köket.

Jag förväntar mig en avmagrad, blek galning iklädd pyjamas (Gökboet har satt sina djupa spår) när jag springer in i köket. Ingenting. En kastrull med kalla nudlar på spisen och ett öppet fönster. När jag vänder mig om för att gå tillbaka kommer ljudet tillbaka. Jag vänder mig om snabbt och då ser jag det.

Dem river ett hus. Jag känner mig riktigt dum.

Parisa

Än idag är det ett mysteriumHär är min garderob. Den är svart. En gång när min lillasyster var yngre frågade hon mig om hon fick ställa mig en fråga. Absolut, svarade jag. Jag trodde att det skulle bli ett fint moment mellan stora- och lillasyster och att hon skulle fråga mig någonting för att hon trodde att jag var någon som kunde ge henne bra svar. En fråga som typ "Varför finns jag?", hade jag tänkt mig. Enkelt och bra.

"Varför har du alltid svarta kläder?"
"....Gå och fråga mamma."

Parisa

Problematiken med HavrefrasJag glömmer ofta saker. Kommer sällan i tid. Har alltid någon fläck på kläderna. Äger inte en hårborste. Vad kallar man det för, disträ? Oborstad?

När jag glömmer att tevattnet har kokat så brukar jag bara koka det igen. Men när jag glömmer att jag har tagit fram en skål Havrefras och mjölk så blir det lite svårare. Jag fick för mig att man kan göra gröt av det, så jag kletade ihop det och la in det i micron. Det blev inte gott.

Parisa

SjälvbekräftelseProvade brorsans jeans från Cheap Monday. Nu kan jag iallafall säga att jag har lyckats få på mig ett par jeans därifrån. Tyvärr satt de inte så löst som man hade kunnat hoppas på.

Parisa - Finn dolda budskap i bilden!

Ni börjar önska att ni inte visste vem Mehdi är

I samband med att Puja visade oss sina nyinköpta tofflor blev Mehdi sugen på ett par till sig själv.

"Jag har ett par till i bilen". Puja blev glad över att någon, utöver honom själv, uppskattade tofflorna.
"Jag vill inte ha såna tofflor, jag vill ha MILFtofflor". Mehdis nya favoritord är MILF, speciellt efter att han har fått lära sig betydelsen. Det är lite roligare med variation. GILF, girl - används flitigt. Pappa verkar tro att ingen har koll på vad det betyder så han skriker ut det lite då och då, ibland när det inte passar så bra.

Han är lite som ett barn, när han märker att man tycker att något är roligt så fortsätter han, tills det spårar ur. Det börjar med ett "MILF!", fortsätter tills man har kommit till "Det skulle sitta bra med en MILF nu!".

Han sitter i sin bil, med nedvevad ruta och skriker åt tjejer som går förbi. Nu vet vi var turren i Puja kommer ifrån.

Parisa

TurretofflanPuja tycker att dem är sköna. Om det är ursäkt nog vet jag inte riktigt. Det känns lite fel.

Parisa

I valet och kvalet

Efter att ha sett på två EM-matcher i rad, förtärt en ansenlig mängd mjöd finner jag mig i min broders säng ätandes en knäckemacka med avocado och örtsalt och smuttandes på grönsakbuljong. Jag ska alltså titta på film. På fultank. Den bästa sortens film.

Valet står mellan Be Kind, Rewind och 27 Dresses. En är rolig på samma sätt som Släkten är värst, dvs panikhumor när man gör bort sig. Den andra är förutsägbar men lättsmält.

Jack Black eller Katherine Heigl. Hysteriska skrattanfall alternativt gråtmilda scener med stämningsfull musik.

Vad kan jag tänkas välja?

Parisa

fuck you right back

Helgen har vart mys. I fredags var jag och Amy hos sebbes (my bf) kompis Victor H och chillade med bira  och wigga-kepsar.

Idag for vi till Waxholm för att införskaffa en ny bil. Den va trevlig :). My brotha from the same motha övertar vår andra och jag ska tvinga honom bli min natt-taxi utan taxa helst (vilket typ aldrig kommer inträffa).
Mamma som inte är den vassaste bilisten (trots sina dryga 30 år vid ratten) körde mig från landstället till fotbollsmatch i Sätra. Mamma som i nya bilen är ungdom på nytt verkar alltså inte komma ihåg att man blinkar innan man byter fil, och vi hör ett TUUUUUUUUT bakom oss. "Oj, fan" sa Mamma.

Vad som oväntat inträffar därefter är att bilen för upp brevid oss, och de e inte någon stressad trebarnsmamma påvväg hem från skärgårn. Det är 4 "Vato Loooocos" med tatoos lite härovar.
Jag kör inte men det är jag som får gester som drar med handen under hakan vilket vi vet betyder typ "jävla idiot" och fingret mot sidan av huvudet liknande "du e dum i huvet". Jag sitter bara och glor medan Vaton leker gangzta. Grejen är också att allt riktas till mig, eftersom mamma kör och ser ingenting.
Avslutande pekar han FUCK YOU till oss. Då för de vara nog, jag kokade och drog upp handen och fingret och pekar tillbaka så grovt jag kan och använder min farligaste min som säger att jag också kan vara det om jag vill. Vi svenskar har också power. Ingen kom till skada av min mammas ynka misstag så gå och stoppa upp det fula fingret i din röv.
 IN YOUR FACE !

 Milllsss

Grilla lamm och steka fläsk i solenVi passade på när bröderna var hemma och solen lyste. Vi tog oss ut till en strand och grillade och åt god mat, spelade fotboll med småbarn, doppade tårna i det kalla vattnet och brottades lite. Very nice.

Parisa

Smaka på Stockholm

Jag var med la familia i Kungsträdgården och smakade på Stockholm, gjorde en del olagliga inköp som jag i efterhand är otroligt stolt över och tog väldigt många bilder. En del mindre pinsamma än andra.Ölen flödade. Se nedan.Känner ni igen Puja?
Ingen behövde gå utan Singha Beer.

Parisa

Shake your Moneymaker

Jag ligger och kollar Gilmore Girls (Ledsen Madde, men jag älskar det) och dricker te. Pappa kommer in och börjar stryka sina kläder.

Så fort jag får syn på min pappa, a.k.a. Moneymaker, kommer jag att tänka på mina utgifter. Jag har väldigt många utgifter denna månad samtidigt som jag ska spara till min New York-resa i juli. Så jag försöker alltid klämma ut lite pengar från honom när vi ses. Det irriterar honom skarpt, men det är en fråga om överlevnad.

Jag: Pappa, ska vi inte komma överens om ett arvode?
Papi: Sluta.
Jag: Vad sägs om 50 kr per MVG? (Jag börjar lågt)
Papi: Varför ska jag betala dig för dina betyg? Det är inte som om du gör det för min skull.
Jag: Joo, det är ju jag som ska försörja dig när du är gammal och rutten.
Papi: Skrattar.
Jag: Mina kompisar får typ 500 per MVG, så jag tycker 50 spänn är ganska schysst. (Lögn)
Papi: Sluta.

Alla meningar som börjar med "Mina kompisar får..." och som handlar om pengar bemöts alltså med ett "Sluta" alternativt "Lägg av" och i de flesta fall "Låt mig vara". Man skulle kunna tro att jag våldför mig på Papi, när jag egentligen säkrar hans framtid. Förstår han inte det?

Parisa

Jag ljög...

Nej jag ska inte plugga matte just nu. Ska gå upp och ge hästarna mat och duscha av Svante. Hade tänkt rida en del i helgen men jag förutsätter att det skulle göra jävligt ont just nu faktiskt...

Svante


Sen ska jag plugga matte!

/Madde

Måste klaga lite

Jag älskar att ha tre omprov i matte kvar till på måndag, och ett i Svenska. Ja, det är självförvållat, men ändå jäävligt jobbigt. Att jag har fått tillbaka mina problem med svanskotan gör inte saken bättre. Fem timmar satt jag igår på akuten i Norrtälje. När jag väl kom in, så gjorde de saker på mig som var väldigt smärtsamma, och jag tror inte att jag ska gå in på några detaljer. Men det handlar om knivar, var, blod och sprutor.

Det bästa med alltihop var imorse när farmor skulle göra rent såret. Det gjorde så himla ont och farmor var den som fick se hela härligheten. Några sekunder senare ligger vi båda avsvimmade på badrumsgolvet... Vilken syn... Haha!Nu ska jag fortsätta mina mattestudier i min bekväma ställning, (jag kan inte sitta ner)...

/Madde

Innovativ

"Slapp springa" har blivit mitt favoritskämt som jag återberättar för alla jag träffar.

När min bror och pappa fick höra det blev det mycket garv.

Bror, Puja: Om en fembarnsmamma är slapp, vad är då vår mamma(fött sju barn, däribland ett par tvillingar)?
Pappa, Mehdi: Ännu slappare.

Hohojaja.

Parisa - Mamma, no offense!

MILF på NK

Igår körde vi förbi en kvinna med barnvagn på gatan och min pappa skrek "MILF!". Det störde mig djupt men jag sa ingenting mer om det just vid det tillfället, jag hoppades att jag hade hört fel.

Imorse:
Mehdi:"Sa du att det finns såna där MILFs på NK?"
Jag:"Va?!"
Mehdi: "Ja, du sa väl det igår?"
Jag: "Är du störd, eller? Varför skulle jag säga det till dig?"
Mehdi: "Det är väl inte så konstigt! Jag vill bara ha såna där MILFtofflor."
Jag: "...Du menar flipflop?"

Hur kunde min pappa blanda ihop flipflop med MILF?
Borde jag ha låtit honom tro det, för att se fram emot en del roliga situationer då pappa eventuellt skulle fråga efter MILFs på skoavdelningen på NK?
Vet han egentligen vad MILF betyder och försöker vara rolig?
Hade mamman på gatan igår flipflops eller var hon helt enkelt en hot mama?

We'll never know.

Parisa

The Darjeeling LimitedOwen Wilson, Jason Schwartzman och Adrien Brody i en väldigt bra film!

Vi funderade på alternativa betalsätt

Efter en halvtimme på buss 670 går vi av i Tekniska Högskolan. För att upptäcka att tunnelbanan har slutat gå och börjar igen efter klockan 05. Klockan var tio i ett!

Vi väntar på nattbussen som kommer hyfsat snabbt, åker till Hornstull och vi försöker hitta nattbussen som tar oss vidare hem. Men nej, fastän jag har åkt med den ett flertal gånger tidigare hittar jag inte busshållplatsen JUST DENNA KVÄLL. När vi fryser. När vi är hungriga. När vi är trötta.

Vi stannar en taxi, som direkt avfärdar mitt Nordeakort (no hard feelings) och kör vidare. Vi blir helt uppgivna och säger saker som "Vi kommer aldrig komma hem!". Att gå hem i kylan och mörkret var ett avlägset alternativ, trots tjugo minuters gångväg.

En taxi stannar, men jag påpekar mitt odugliga kort (no hard feelings) och då säger han, något dumförklarande:
"Ni kan ju ta ut pengar."

Överlyckliga går vi till bankomaten, drar ut och påbörjar den knappt fem minuter långa lyxfärden. När taxametern står på 80 spänn stannar taxin. Gångvägen därifrån tar fem minuter. Han insisterar på att skjuta oss resten av vägen. Bilvägen tar fem minuter. Det borde alltså ha kostat dubbelt så mycket men allt som allt gick det på 80 spänn!

Efter x antal nattmackor hoppade vi i säng. I Vaxholm för att åka hem 23:24, i säng 02:30. Bra kväll!

Parisa


Vaxholmsprofil

Efter att jag och Madelene hade fått skjuts till Vaxholm från en liten ö i skärgården där vi hade haft det mysigt fick vi vänta en timme på bussen, eftersom vi missade den tidigare med fyra minuter. När vi, efter en timmas promenad, kom tillbaka till busskuren närmade sig Madelene busstabellen och fick direkt höra "00:20".

På bänken satt en man som jag hade sett tidigare den kvällen, gåendes bland folket. Jag tror att han var något förslöad(fint omsvep, nuh?) då han var runt 40 år och berättade att han brukade hänga på diskotek och köra helikoptersparkar. Två killar i 20-årsåldern närmade sig och "00:20".

Nu började den här mannen peppra av skämt och ordvitsar och vissa är mer minnesvärda än andra.

"Vad är det för likhet mellan ett inställt Lidingölopp och en fembarnsmamma?"
"Slapp springa."

HAHA.

"Varför har elefanter röda fallskärmar?"
"För att ingen ska se att de äter hallonkräm på marken."

Hybris. Allt gott har ett slut.

Parisa


Idag

Okej, idag vi Jensen Summergames i skolan. (Jensen försöker vara internationellt, jag vet). Det går ut på att alla Jensen skolor har en idrottsdag tillsammans på Gärdet, där vi tävlar mot varandra i klasserna. Jag hoppas att det går bra för mitt forna Spettan.

Själv är jag nämligen hemma i Bålsta. Själv. Så nu har jag hela dagen inplanerad in i minsta detalj. Först ska jag skriva här i bloggen, sedan ska jag plugga och skriva klart min historia. Jag ska sola på tomten i flera timmar och äta jordgubbar, för att sedan ta mig en dusch och åka i väg till stan. Där ska vi fira min morbror och äta på någon restaurang. Efter det ska jag hem till pappa och plugga matte.

image118
Hej då era jävla töntar

/Madde

I bakgrunden får Safina till ett mästerverk

Jag och Mehdi sitter och tittar på Franska Öppna och hur hör Sharapova och Sarafina stönar och skriker i omgångar, som för att trumfa varandra. Lattjot med tennisrack, tennisbollar och shorts som egentligen är kjolar (ständigt mysterium) är bara för de hörselskadade. Den riktiga  matchen sker i högtalarna.

Mehdi får för sig att lyssna av sina meddelanden och Sharapova får tyvärr ursäkta och ge plats för random idiot som inte hinner lägga på i tid och som vi behöver lyssna på medan denna person tar en promenad på 10 minuter innan han inser att han inte har lagt på. Kul. Tidsfördriv. (Kolla där! Samma meningsuppbyggnad som Jens Lapidus, gör mig rik?)

När Mehdi har fått nog och vill stänga av ger inte telefontanten vika. Hon vill inte ge upp. Pappa provar alla knappar och jag låter honom hållas (jag vet givetvis hur man lämnar telesvar) eftersom jag väntar på att frustrationen ska hopa sig och:

Någon stackars sate som inte kan skaffa ett riktigt jobb: För att lyssna! Tryck 1!
Mehdi: Men fyfan! Lägg av! Jag hatar dig!

Parisa

RSS 2.0