HBT - Guldlamé

T-banan på väg hem. Ett skolgäng går på och däribland några ungar som sjunger. Det springer förbi flickor med flätor och Bratz-väskor. Någonting skimrar till och fångar min uppmärksamhet.

Ett par byxor i guldlamé. En tröja med mönster i guldglitter. Brunt hår sprayat med glitterspray. Glitterögonskugga. Silverskor med glitter. Hjärtan påmålade med bläck på armarna. Läppglans i rosa nyans. En svart remväska med döskallar.

Det måste ha varit någon som försökte bryta trenden, farfar kanske, och gav den här lilla killen en remväska i svart skinn. You mustn't fight it! Han har skapat sig en personlig stil som sticker ut. Själv sitter man där i svarta leggings, svarta shorts, tröja, skärp. Hur kul är det?

Man kunde för några dagar sedan läsa om hur en 12-årig flicka har beviljats könsbyte. En flicka i den åldern är, enligt mig, inte i rätt tillstånd för att besluta i någonting så livsomvälvande. Ingen vet vem dem egentligen är, vad de vill när de är 12 år vilket kan vara förvirrande. Nu menar inte jag på att könsbyte är någonting dåligt, för vissa kan det vara den perfekta lösningen, men 12 år?!

Hon kanske anser sig vara annorlunda. Men det behöver inte innebära att hon ska ändra på den hon är. Liksom bara för att killen i guldlamé klär sig på ett visst sätt så behöver inte det betyda inte det att han är en blivande fjolla eller transa. Han kanske bara är nästa Marc Jacobs.

Parisa

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0